Egyre súlyosabb méreteket ölt a migráció

Sajnálatos módon nem telik el úgy nap, hogy nem kelljen intézkedniük a magyar rendőröknek illegális migránsokalk, valamint embercsempészekkel szemben. A legsúlyosabb a helyzet Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyékben.

Szeged, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Üllés, Kelebia, Kalocsa, Kiskunmajsa lakó napi szinten látják a településükön átsétáló, sokszor rejtőzködni próbáló, vagy éppen a rendőrségi buszra várakozó – zömében – férfiakat.

A legtöbb elfogott török, szír, szomáli, indiai, marokkói, tunéziai állampolgárnak vallja magát, és természetesen mindennemű iratok nélkül lépett be Magyarország területére.

Sajnálatos módon a magyar hatóságok némileg ellenszélben teljesítik kötelezettségeiket, ugyanis Montenegró, Észak-Macedónia és sokszor Szerbia területén is „kényelmesen” át tudnak sétálni (buszozni, autózni, vonatozni stb.) az Európa belseje felé igyekvő férfiak.

Szinte mindegyikük a jobb megélhetés reményében jön az öreg kontinensre, útjukat embercsempész bandák, és „liberális” beállítottságú emberek, NGO-k szervezik.

Pedig a törvények mindenkire vonatkoznak: egy adott ország területére történő belépéshez okmányokra van szükség, nem lehet mindenkinek kénye-kedve szerint vándorolni egyik államból a másikba. Amíg azonban Európa jelentős része nem érti meg a szabályok fontosságát, addig sajnos a magyar rendőrségnek is komoly munkát kell folytatnia az illegális határátlépőkkel, és az őket segítő embercsempészekkel szemben, akik akár napi ezer főt is Magyarországra csempésznek.