Maffia a migránsok közt

Érdekes kijelentést tett egy migráns Szerbiában: egy televízióstábnak elismerte, az afgán maffia is megjelent soraikban.

A szerbiai Presevóban található befogadóközpont környékén az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt a migránsok száma, ezzel együtt pedig a feszültség is nőtt közöttük. Mostanra nemcsak a rendőrökkel, hanem egymással is egyre többször kerülnek összetűzésbe.

„Sok problémánk van itt az emberekkel. Én a jobb élet reményében keltem útra. Magyarország felé megyek, onnan akarok eljutni Franciaországba. Nagyon nehéz az út, most már a szerb rendőrség sem engedi, hogy folytassuk az utat” – idézett a sajtó egy marokkói migránst.

Mondhatnánk a kijelentés érdekes, bár ehhez hasonlókat 2015 óta megszokhattunk, de egy másik férfit is megszólaltatott a média, aki arról beszélt, hogy az afgán szervezett bűnözés, a maffia is megjelent soraikban.

„Az afgán maffia is jelen van közöttünk, ami szintén tovább nehezíti a dolgunkat” – mondta az arcát kendővel eltakaró, magát marokkóinak valló férfi.

A maffia jelenléte tovább tetézi a bajt, az egyre nagyobb nyomást, Európának új kihívásokkal kell szembenéznie, amennyiben a férfi szavai igazak. Európa keleti felének lakója az 1990-es rendszerváltoztatást követően a saját bőrén tapasztalta meg a maffia kegyetlenségét, módszereit. Elég, ha valaki Cinóberre, az Energolra, Prisztás Józsefre, Fenyő Jánosra, a felrobbanó fekete Mercedesekre, vagy éppen az olajszőkítésre gondol.

Reménykedjünk abban, hogy az arcát kendővel eltakaró férfi tévedett, és semmilyen maffia nem férkőzött be a soraikba, nehezítve az amúgy is szomorú helyzetet.