Migránsokat fizetnek le a drogdílerek, hogy rátámadjanak a rendőrökre

Új stratégiát alkalmaznak a no-go zónákban tevékenykedő drogdílerek a rendőrök megállítására. Napi 200 eurót fizetnek okmányokkal nem rendelkező illegális migránsoknak csupán azért, hogy támadjanak meg minél több egyenruhást.

Párizs no-go zónás külvárosaiban a kábítószer-kereskedők állítólag napi 200 eurót ajánlanak illegális bevándorlóknak, hogy támadják meg a helyi rendőröket, akik megpróbálnak beavatkozni a kábítószer-értékesítési műveletekbe.

A Seine-Saint-Denis-ben működő drogkereskedőket azzal vádolják, hogy illegális bevándorlókat bérelnek fel, hogy megtámadják a helyi rendőröket, akik a kereskedők területére lépnek, és a rendőrök bizonyos területeken egyre jobban aggódnak a biztonságukért.

Jean-Christophe Couvy, az SGP rendőri testületének titkára kifejtette, hogy a rendőrök mára már egy teljesen megváltozott helyzettel állnak szemben.

„Korábban, amikor megérkeztünk valahová, az egy kicsit olyan volt, mint a verebek röpködése. Mostanra megváltoztak a dolgok, és folyamatosan közelharc lesz a vége az ilyen ellenőrzéseknek. Az életünket kockáztatjuk, amikor belépünk egy dílerközpontba.”

Hétfőn este Saint-Ouenben egy rendőri egységet megtámadott egy magát mindössze 16 évesnek valló migráns, akit letartóztattak, de 24 órán belül szabadon engedtek. A tinédzsert később azonban ismét letartóztatták, mert egy másik rendőri egységet támadott meg.

A rendőrök elleni erőszak Franciaország-szerte komoly problémát jelent, egy 2021-es jelentés szerint a rendfenntartó erők elleni támadások száma az elmúlt húsz évben megduplázódott, naponta átlagosan 85 incidenst regisztrálnak.

Csak ebben az évben többször is előfordult rendőrök elleni támadás, többek között Limoges-ban egy négyórás összecsapás a lakosok és a rendőrség között, amelynek során a rendőröket Molotov-koktélokkal dobálták meg, miután a város egy úgynevezett érzékeny területére csalták őket.

Októberben pedig egy körülbelül százfős, állítólagos szélsőbaloldali szélsőségesekből álló tömeg támadt egy ötfős rendőrcsoportra a tilosban, és két rendőrtisztet megsebesítettek, miután lövedékekkel találták el őket.